LEGO® Education StoryTales

U kunt LEGO® Education StoryTales gebruiken voor het navertellen van verhalen.
090187Vraag de kinderen een tot drie details uit de tekst na te bouwen.
De achtergrondkaarten zijn ook geschikt voor wetenschappelijke thema’s zoals het weer, dieren en leefomgevingen.
  • Vraag de kinderen om een scène uit het verhaal te bouwen waarvan zij vinden dat deze erg belangrijk of boeiend is, en laat hen uitleggen waarom. U kunt de oefening herhalen door de kinderen de scène te laten bouwen vanuit het perspectief van een ander personage, zoals de schurk.
  • Help de kinderen met het navertellen van het volledige verhaal door het begin, het midden en het einde te bouwen. Laat de kinderen na het bouwen het verhaal navertellen. U kunt het verhaal noteren, het voorlezen en hen daarna vragen of er nog iets moet worden toegevoegd.
  • Laat de kinderen een alternatief einde voor het verhaal bouwen. Vraag hen uit te leggen hoe hun einde verschilt van het originele einde en hoe dit de personages beïnvloedt.
  • Een grotere uitdaging is bijvoorbeeld het begin en het einde van het verhaal zelf bouwen, en de kinderen daarna vragen te beschrijven en te bouwen wat er in het midden van het verhaal gebeurt. U kunt de oefening herhalen door het begin of het einde weg te laten in plaats van het middelste deel.
  • Laat de kinderen een scène uit het verhaal bouwen. Verander vervolgens de achtergrond naar het heelal. Vraag de kinderen het bouwsel aan te passen naar de nieuwe omgeving. Vraag hen hoe deze omgeving de personages en de uitkomst van het verhaal beïnvloedt. U kunt de oefening herhalen door andere achtergronden te gebruiken.

Leergebieden
• Cognitieve ontwikkeling – gebeurtenissen herinneren en in een bepaalde volgorde plaatsen
• Taalontwikkeling – beschrijvende taal gebruiken tijdens het navertellen
• Creatieve ontwikkeling –  verhalen aanpassen

Educatief materiaal

StoryTales Eductief materiaal

Klik op de bestelnummers om het pakket bij Heutink te bekijken en te bestellen.

LEGO® StoryTales

LEGO® StoryTales

Deze set bevordert de creativiteit en de fantasie in het vertellen en navertellen van verhalen. Gesitueerd rondom het sprookje van Billy de Geit, worden er 3 basisplaten gebruik waarbij ook 5 dubbelzijdige achtergrondplaten met een beginverhaal kunnen worden gebruikt. Deze set is gemaakt om de beginselen van het vertellen van verhalen te leren en om te helpen met de taalontwikkeling. StoryTales kan gebruikt worden in meerdere onderdelen van het leerplan.
Dit product kan door tenminste 4 kinderen gebruikt worden en bevat een serie inspirerende activiteit-ideeën.

090.187

 

Video